Červený těstovinový salát

4. července 2012 v 14:41 | Katie |  Projekty
Dnes jsem si k snídani připravila těstovinový salát, i když by bylo rozhodně lepší nechat jej až k svačině. Ale musela jsem využít krásného chládku v kuchyni, kam pronikal celkem chladný vítr z balkónových dveří. V noci u nás poměrně vydatně pršelo a tak to bylo ráno znát. U sporáku se totiž v takových vedrech, které jsme zažívali v posledních dnech, skoro nedá normálně vařit - od včerejška si nesu čerstvou zkušenost. Připravovali jsme bramboráky a řeknu vám, že smažit je pro pět lidí byl nadlidský úkol. Taky že jsme to s Anet po tepelné úpravě asi poloviny hmoty vzdaly a šly raději znovu pracovat na naší rozdělané kabelce zvané "Candy bag", kterou pleteme z papírů.

Ale vraťme se k mému těstovinovému salátu.
Druhým úkolem soutěže je připravit těstovinový salát (viz Za barem II #2: Těstovinový salát)
Ihned ze začátku vám prozradím, že příště (pokud nějaké bude - jelikož já na podobné saláty moc nejsem) použiji místo rajčat a cibule jinou zeleninu (no, asi pak budu muset salát přejmenovat na "zelený").



K přípravě červeného salátu, jak jsem ho nazvala, budete potřebovat:
  • uvařené těstoviny (tvar a množství je na vás),
  • roztíratelný sýr
  • hrášek (případně pažitku) na dozdobení
  • špetku soli

A na kostičky nakrájené následující suroviny:
  • větší rajče (nebo ještě lépe několik cherry rajčátek, která mají dle mého názoru lepší chuť)
  • cibuli (množství podle chuti)
  • půlku klobásky, špekáčku, párek nebo šunku

Nejdříve jsem uvařila těstoviny a následně k nim přidala (respektive vetřela) jeden sýr, aby dostaly lepší chuť. Potom přišly na řadu lehce orestované kostičky masa, špetka soli a celý salát jsem promíchala. Pak nastal čas na přidání veškeré zeleniny (kromě hrášku) a zase nastalo míchání. Celou směs jsem "přepravila" do cedníku, který jsem překlopila, tak aby se utvořil pěkný kopeček. Navrch jsem dodala hrášek ze zahrádky, který byl tak vynikající, že bych ho příště zakomponovala do těstovin jako hlavní zeleninu.



Nakonec perličky z přípravy:
  • Abych nafotila pěkné fotky, přichystala jsem si na zem u balkónu (od kterého šlo pěkné světlo) misku s rajčaty a cibulkou. Mezitím, co jsem zkoumala vařící se těstoviny, šla sestra na balkon vyprášit koberec a nevšimla si mých surovin. Odnesla to cibule, která skončila v koši.
  • Když jsem odcestovala na zahradu pro hrášek (původně pro pažitku), potkala jsem našeho kocourka, takže jsem ho vzala s sebou domů. Nenapadlo mě (nebo jsem spíš zapomněla), že by mohl v průběhu umývání lusků objevit téměř hotový salát ležící na zemi. Naštěstí jsem to zjistila dřív, něž stačil cokoliv znehodnotit (a že už měl tlamičku skoro nad salátem!).
Před chvílí jsem Mourka od talíře vyhnala, tak se teď tak smutně kouká (nikoli na mě, ale na můj pracně vytvořený pokrm!).

Alespoň pro příště vím, že si budu muset vybrat lepší místo k focení!

Otázka pro vás: víte, jaký je rozdíl mezi smažením a restováním?? Já jsem v tom donedávna nedělala žádný rozdíl. Naštěstí byl Ing. Petr Havlíček tak laskavý, že nám, neznalcům, to vysvětlil v jednom dílu mého oblíbeného (primáckého) pořadu "Jste to, co jíte".
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama